sábado, 5 de noviembre de 2011

18-10-11 (Eduard)

Aquesta sessió l'hem realitzada amb un nou professor, l'Eduard, el qual ens ha introduït en el tema dels entorns virtuals i els diferents tipus de mitjans per a l'ensenyament i aprenentatge com són les aplicacions digitals.
A grans trets, puc dir que alguns dels programes que hem estat repassant, com per exemple els blocs o el moodle, ja els coneixia ja que els utilitzem o els hem utilitzat a la pròpia universitat. No obstant això, n'hi ha molts altres com és el cas de les webquest o els quaderns virtuals que no sabia què eren i m'han sorprès gratament. Conèixer, si més no, l'existència d'aquests recursos digitals m'ha fet adonar-me de que realment les TIC poden ser molt útils a l'hora de compartir experiències, construir coneixements, comunicar-se, expressar-se, entre d'altres. Tots aquests recursos esdevenen una eina molt eficaç tant per els alumnes com per els propi professorat doncs, com a futurs mestres, ens serà de molta ajuda per a la nostra tasca docent tenir accés a infinitat d'informació, activitats, experiències d'altres escoles o professors...i ens permetrà enriquir i millorar la nostra feina.
Per altra banda, arran de l'activitat que vàrem fer i, que consistia en trobar algunes d'aquestes aplicacions digitals per a la xarxa, també vaig descobrir que actualment gairebé  totes les escoles tenen una pàgina web sobre la pròpia escola, ja sigui per mostrar la seva vessant pedagògica, les activitats que es realitzen amb els alumnes, com per crear espais on tota la comunitat educativa i pot dir la seva incloent, evidentment a dins d'aquesta, les mateixes famílies.
Per tant, poc a poc m'estic adonant dels avantatges que té introduir les TIC a les aules, ja que fins fa poc tenia la idea de que parlar de les noves tecnologies digitals a l'aula volia dir posar un nen a l'ordinador i que realitzés un joc o similar, quan en realitat abasta un camp molt més ampli i complex, des d'aprendre a fer servir una càmera de fotos fins a crear un espai virtual on es pugui compartir informació, reflexionar, comunicar, etc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario